Geen categorie

Paradox of Choice: ga voor een verrassing!

Keuzes, keuzes, keuzes – en het worden er steeds meer. Super leuk natuurlijk, alle mogelijkheden die we hebben. Zeker als we kijken naar alle restaurants en activiteiten in Amsterdam: het hele jaar door zou je iedere dag iets anders kunnen eten of ondernemen. Maar waar kies je voor, als je alle keuze van de wereld hebt?

Uit onderzoek blijkt dat wanneer er veel keuze is, een groot deel van de mensen dit zo lastig vindt, dat ze uiteindelijk geen keuze maken. Een ander deel kiest wel, maar zal altijd minder tevreden zijn over de keuze dan wanneer er minder keuze-opties waren geweest.

Hoe zit dat precies?

Ten eerste beeld je je in hoe een andere keuze was geweest – we romantiseren dit beeld automatisch en laten onszelf denken dat de andere keuze beter was geweest.

Daarnaast hecht je grote waarde aan je keuze en verwacht je dat het de beste keuze moet zijn. Hierdoor downgrade je automatisch de keuze die je maakt, en verheerlijk je hetgeen waar je niet voor hebt gekozen. Hoe meer ongekozen keuzes, hoe minder blij je met je eigen keuze bent, dus.

Onze oplossing? TOUDOU natuurlijk! Door bij ons een uitje te boeken verdwijnen de vele keuzes als sneeuw voor de zon. Wij zorgen voor een passend uitje en jij hoeft je geen zorgen meer te maken! Waar wacht je nog op? Klik hier om de vragenlijst in te vullen.

Geef een reactie

nl_NLDutch
×
%d bloggers liken dit: