Geen categorie

HOW TOU: Ondernemen | #3

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

Benieuwd naar hoe het er bij ons aan TOU gaat achter de schermen? Eens in de maand schrijven we kort over onze hoogtepunten, dieptepunten, verrassende gebeurtenissen en tips. Lees verder en geniet mee van ons avontuur!

‘We moeten onze belastingaangifte doen voor dit kwartaal. Hoe doe je dat?’ vraagt Demi mij op een dinsdagavond – de vaste avond waarop we samen komen om onze plannen verder uit te werken. Ik heb geen idee. Maar tot nu toe was alles dat we wilden leren relatief snel in de vingers te krijgen. Een website bouwen was gelukt en het was gelukt de eerste SEO-marketing skills te leren begrijpen – terwijl dat een paar weken terug nog iets leek wat enkel weggelegd was voor hen die jaren gestudeerd hadden. Ik haalde mijn schouders op ‘Geen idee, maar moet vast goed komen. Ik ken ook nog wel iemand die daar goed in is. We kunnen hem er wel bij betrekken?’

Zo gezegd, zo gedaan – een week later zaten we rond de tafel met onze huidige financiële mastermind. Wat op het eerste gezicht zo gemakkelijk leek, bleek uiteindelijk toch nog wat ingewikkelder dan gedacht. We dienden een boekhoudsysteem aan te schaffen, moesten een eHerkenningsysteem inkopen om onze aangifte bij de Belastingdienst te doen (dit geldt voor vof’s, niet voor eenmanszaken) en met onze achtergrond die niets te maken had met financiën waren we maar al te blij dat Ferron ons de komende tijd wil ondersteunen. Waarschijnlijk hadden we het allemaal veel minder gedetailleerd voor elkaar weten te krijgen zonder hem.

Ondertussen liep het aantal uitjes gestaag op, evenals de samenwerkingen met partijen. Al meer dan 70 mensen hadden een uitje geboekt en de feedback was enorm positief. Ook wat opbouwende kritiek verwerkten we de afgelopen tijd binnen TOUDOU – wat een goede ideeën kwamen er binnen! Met meer dan 20 samenwerkingen wordt het ook steeds makkelijker om een goed passend uitje te vinden voor onze TOUDOU’ers.

Op de hoogte blijven van onze updates, aanbiedingen, tips en verrassingen? Abonneer hieronder!

Geef een reactie

nl_NLDutch
×
%d bloggers liken dit: