Site pictogram

HOW TOU: Ondernemen | #1

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

Benieuwd naar hoe het er bij ons aan TOU gaat achter de schermen? Eens in de maand schrijven we kort over onze hoogtepunten, dieptepunten, verrassende gebeurtenissen en tips. Lees verder en geniet mee van ons avontuur!

Het is alweer twee maanden geleden dat we voor het eerst samen kwamen om het idee in ons hoofd daadwerkelijk tot leven te brengen. Of nou ja, alweer – eigenlijk is het de afgelopen tijd allemaal hartstikke snel gegaan. Het idee in ons hoofd is eergisteren namelijk officieel vastgelegd bij de KvK.

Het einde van ons traineeship begon eind maart in zicht te komen – over een vijf maanden zouden we afscheid nemen van ons traineeship. Beiden waren we niet van plan om na die tijd zonder werk te zitten. Maar wat voor een baan zochten we nou eigenlijk? Het werk waar we op dat moment mee bezig waren zagen we niet als onze toekomstdroom. Ondernemen; een start-up beginnen. Dát leek ons wel iets.

Toeval bestaat niet, dachten we beiden, op het moment dat we een soortgelijk onderneem-idee bleken te hebben. Vol enthousiasme maakten we een Whatsapp-groep aan en planden we onze eerste brainstormochtend, die een paar dagen later plaatsvond.

Zoals we al wel tijdens ons traineeship hadden ervaren, ging het samenwerken van een leien dakje. Binnen enkele weken was TOUDOU geboren, ontwikkelden we ons eigen logo en design, leerde Sanne een website bouwen via WordPress en haalde Demi de eerste partijen binnen die vertrouwen hadden in ons plan. ‘Ik heb een afspraak gemaakt bij de KvK. 20 mei kunnen we langskomen!’ liet Demi aan Sanne weten via de telefoon. ‘Top. Dan moet voor die datum de website live en moeten we de eerste uitjes kunnen organiseren.’ Dat was de deal – daar gingen we. We investeerden ieder een paar honderd euro voor de opstartkosten en voornamelijk flink wat weekend- en avonduren. Was het normaal, dat alles zo voortvarend verliep?

Afgelopen vrijdag was het dan zover – we schreven ons in bij de KvK. TOUDOU was officieel geboren. Dat werd natuurlijk na afloop goed gevierd – met oesters en cava, aan het Amsterdamse IJ. Gelijk vroegen we de horecazaak waar we ons bevonden of ze met ons wilden samenwerken. Of we dat even op de mail verder toe wilden lichten.

Het avontuur was begonnen.

Op de hoogte blijven van onze updates, aanbiedingen, tips en verrassingen? Abonneer hieronder!

Mobiele versie afsluiten